Параграф22 Daily

§22 Новини

Трима души с обвинение за подготовка на убийството на Пеевски

Трима души са задържани и им е повдигнато обвинение за подготовка за убийство, съобщиха от Софийска градска прокуратура. Неофициално - Делян Пеевски е мишената.
Готвено е убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи БТА, като се позова на два независими източника от полицията и от прокуратурата. Адвокат на един от обвиняемите потвърди, че арестите са свързани с подготовката за убийството на Пеевски.БНР пък съобщи и кои са задържаните за опита за покушение над депутата.
Официално потвърждение обаче все още няма. В изявление пред БТА, говорителят на градската прокуратура заяви само, че трима души са арестувани и обвинени за подготовка на убийство, без да конкретизира имена и да обвързва тези действия на прокуратурата с конкретен случай.
Утре в Софийски градски съд предстои да бъде внесено искане тримата да бъдат задържани постоянно в ареста.
Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са тримата задържани и обвинени в подготовка за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски, предаде БНР като се позова на свои източници.
Те са били задържани вчера сутринта в домовете си, а обвинение им е било повдигнато вечерта. С тях е бил задържан и четвърти човек, срещу който обаче не са повдигнати обвинения. Предполага се, че той се е съгласил да стане свидетел на прокуратурата.
Тримата са обвинени в опит за умишлено умъртвяване на Пеевски, като деянието, пише в постановлението за привличане, е останало неизвършено поради независещи от тях причини, а именно задържането им.
Няма данни задържаните да са действали по поръчение на Цветан Василев, каквито твърдения публикуваха по-рано някои медии.
Не са ясни мотивите на задържаните. Опитът за убийство е бил готвен за май 2014 г., пише още в постановлението, цитирано от БНР.
Адвокат Николай Хаджигенов, който представлява един от обвиняемите, потвърди, че четирима души са задържани в столицата, а на трима е повдигнато обвинение преди ден заради подготовка на нападение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски.
 "В четвъртък са обискирани 4 апартамента в София, задържани са 4 лица, на 3-ма от тях вчера беше повдигнато обвинение за опит за убийство на Делян Пеевски", каза адвокатът пред bTV, койтопредставлява един от обвиняемите - Георги Христов.
„Това, което мога да кажа е, че човекът има 2 висши образования, медицина и финанси, има фирми, търговец е, на 49 години. Най-вероятно са ги закачили някъде на СРС-та и както обикновено предположение от моя страна ние редовно псуваме държавниците, трети, пети - предполагам нещо такова се е случило”, обясни за клиента си адв. Хаджигенов.
Депутатът от ДПС Делян Пеевски категорично отказа да коментира появилите се в информационни агенции съобщения за готвено негово убийство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във