Параграф22 Daily

§22 Новини

Трима са задържани за шофиране след употреба на наркотични вещества

Първият нарушител, седнал зад волана след употреба на наркотици  е установен на 28 февруари. Екип на отдел „Пътна полиция” спрял управлявания от П.П. /25 г./ лек автомобил „Сеат Ибиза“ на бул. ”Княгиня Мария Луиза”, около 17.40 часа. Шофьорът не представил свидетелство за управление на МПС и след справка е изяснено, че е лишен от правоуправление и е с отнета книжка. Последвали тестове за алкохол и упойващи вещества,  които отчели положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин. При извършения личен обиск у П.П. са намерени и иззети две полиетиленови пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, на което е назначена експертиза.
Няколко дни по-късно - на 3 март, около 21.40 часа на бул.”Цар Освободител”, пътни полицаи спрели за проверка „Опел Корса”, шофиран от Д.Д. /31г./. Мъжът обяснил, че забравил у дома шофьорската си книжка. Поведението му събудило подозрението на униформените и той е подложен на тест с техническо средство, което отчело положителен резултат за употреба на амфетамин и канабис.

На 12 март, около 3.20 часа, отново на бул.”Цар Освободител”, за проверка е спрян „Пежо 406“. Необичайното поведение на водача Й.Н. /23 г./ усъмнило пътните полицаи. Младият мъж е подложен на полеви тест за упойващи и наркотични вещества. Пробата отчела положителен резултат за употреба на кокаин.

Тримата мъже били задържани с полицейски мерки  за срок до 24 часа. Съставени са им актове за установените нарушения. По случаите са образувани досъдебни производства, предстои да бъдат докладвани в прокуратурата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във