Параграф22 Daily

§22 Новини

Трима са задържани за телефонни измами при полицейска операция

Полицейска операция е проведена вчера от служители сектор ”Противодействие на престъпления против собствеността” при ГД „Криминална полиция”, съвместно с колегите им от областните дирекции на МВР в Пловдив и Плевен. Трима извършители на телефонни измами са задържани при реализацията, проведена под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив.

В хода на действията, в град Левски са арестувани В.Д. /35 г./ и 18-годишният му син П.П., непосредствено след извършени няколко неуспешни опита за телефонни измами и един успешен -  от жител на столицата били отнети 540 лева и златна монета. При последвалите действия по разследването са намерени и иззети SIM-карти, мобилни телефони, картодържачи и други предмети, съотносими към противозаконните действия.

В същото време в София, със съдействието на столичната полиция, е задържан А.С. /57 г./, чиито куриерски услуги ползвали бащата и синът.  При процесуално-следствените действия, от мъжа и ползваните от него автомобил и жилище са иззети мобилни телефони и SIM-карти. Намерени са също златната монета и паричната сума, придобити вследствие на извършената телефонна измама.

В рамките на оперативно-издирвателните действия е установено, че тримата са съпричастни към извършването на измами и опити за измами в Пловдивска област и София, по които текат разследвания. Използвана била познатата схема с прозвъняване на случайно избрани телефонни номера. Под предлог, че болен, включително и от ебола, близък на жертвата на измамата се нуждае спешно от пари за лечение, те искали различни парични суми и/или златни накити.

Тримата задържани ще останат в ареста за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по доказване на престъпната им дейност продължава.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във