Параграф22 Daily

§22 Новини

Тролеите в Перник отново не вървят

Тролеите в Перник отново не вървят, съобщава Радио Благоевград. Отсрочката, която беше дадена на общинската фирма „Тролейбусен транспорт” изтече и чешкото дружество пак спря захранването на мрежата заради дългове. На среща проведена вчера с ръководството на ЧЕЗ, на която е присъствал и главният изпълнителен директор на електрокомпанията Петър Докладал, „Тролейбусен транспорт” е представил разработения план за развитие, в който са набелязани мерки за финансовото оздравяване на дружеството.

"Екземпляр от документа предоставихме на Докладал, който заяви, че ще запознае Борда на директорите с него", каза управителят на пернишката фирма Емил Денков. Той съобщи, че са настоявали за месец отсрочка, тъй като натрупаните в годините проблеми и дългове не могат да бъдат изчистени с магическа пръчка. На този етап от ЧЕЗ настояват да си получат наведнъж исканите 164 000 лева. "Тролейбусен транспорт” дължи за ток над 600 000 лева. В рамките на месец сме внесли 84 000 лева, каза Денков. Той се надява проблемът с тролеите да бъде разгледан на извънредна сесия.

На срещата с ЧЕЗ са присъствали председателят на ОбС Милан Миланов и шефовете на транспортната и на бюджетната комисии. Участие в разговорите са взели и представители на синдикатите. Трябва да се намери начин проблемът да бъде решен, има социално напрежение, със спирането на тока не са изключени и посегателства над жиците, коментира Денков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във