Параграф22 Daily

§22 Новини

Тръгна подписка във Фейсбук: „Справедливи наказания за убийците на пътя”

Ученици организираха подписка под наслов „Справедливи наказания за убийците на пътя” . Това се посочва в официалната страницата на 51 СОУ „Елисавета Багряна” в София в социалната мрежа „Фейсбук”. Учениците се организираха заради случилото се край село Лесидрен, при която 16-годишните Марино и Велислава. Подписката цели да събере повече подписи в подкрепа на исканията, а именно убийството на деца на пътя да се третира като умишлено.

Убийството на деца да се въздигне като квалифициран състав в Наказателния кодекс. Те са на мнение, че всяко действие, застрашаващо живота на децата на Република България трябва да бъде третирано като престъпление и като такова да бъде преследвано най-строго от закона!

В подписката се посочва още, че трябва да се разследват магистратите, определили леки наказания на убийците на пътя. Според организаторите на подписката това е явен сигнал за корупция в гнилата съдебна система. Те призовават за провеждането на мащабна национална кампания подкрепена от всички медии, за да се изрази тоталната обществена непримиримост към изтребването на децата.

Бързо постът за подписката събра стотици лайкове и много коментари. "Подписах и споделих; искам само и тук да добавя коментарът си: "Абсолютно съм съгласна с всички искания, бих добавила обаче още едно - на шофьор, отнел човешки живот на пътя по такъв брутален начин (тук добавям и убиеца на 11-месечното момиченце в Крушевец на 11 септември 2014 г., и убиеца на 4-годишния Паоло на 2 юни 2014 г. в пешеходната зона на Стара Загора) да им се отнемат доживот шофьорските книжки! ", пише потребител на социалната мрежа в свой коментар.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във