Параграф22 Daily

§22 Новини

Турците доволни, че сме им предали терориста Хазни Гьолге

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че благодарение на българските власти е била заловена ключова фигура от организаторите на бомбения атентат на булеварда "Истиклял" в Истанбул. Както е известно, при покушението загинаха 6 души и бяха ранени 81 души.

Става дума за терориста Хазни Гьолге. Той е помогнал на Билал Хассан да избяга от Одрин в чужбина. Установено е че Хассан е предоставил експлозива на Алхам Албашир.

„Установихме, че единият от терористите, помогнал на Билал Хассан да избяга от Одрин в чужбина, който е ключова фигура, се намира в България. Ние съобщихме на българските власти това име. Благодарение на тях, да са живи и здрави, той бе заловен и снощи в 18 ч. ни предадоха терориста Хазни Гьолге в Одрин. Аз разговарях с българския министър на вътрешните работи, оказа се, че са го открили на друг адрес. Изразих пред българския вътрешен министър нашата признателност във връзка с този случай“, заяви турският вътрешен министър. Неговото изявление бе излъчено на живо по турския телевизионен "Канал 24"

Facebook logo
Бъдете с нас и във