Параграф22 Daily

§22 Новини

Търговецът с петрол Емил Власов влиза в съда за контрабанда и пране на пари

Окръжна прокуратура – Пловдив приключи разследването и предава на съд петролния бос Емил Власов. Според обвинението, той е контрабандирал над 100 тона незаконни горива, укривал данъците от тяхната продажба и организирал схема за изпирането на парите от това.

51-годишният бизнесмен е действал чрез свои фирми и като представител на други в периода от 2015 г. до края на 2017 г. Чрез дружествата си той продавал дизелово гориво и петролни продукти без документи през търговски обекти край митнически пунктове и граничната зона до Харманли, Капитан Андреево, Бургас и Пловдив. От контрабандата Емил Власов е спечелил почти три милиона лева, без да декларира нищо. Заедно с него пред съда ще застане и сътрудничката му Вася Стоянова, помагала му да укрива парите в банков сейф и тяхното последващо изпиране.

Двамата бяха задържани при съвместната операция на  Прокуратурата, ДАНС и Икономическа полиция  през ноември 2017 г. Те могат да получат присъди от 3 до  8 г. затвор с конфискация на имуществото за данъчното престъпление, а за прането на пари - от 3 до 12 г. лишаване от свобода и глоба от 20 000 до 200 000 лева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във