Параграф22 Daily

§22 Новини

Търгът за продажбата на „Чифте баня“ в Кюстендил не се състоя

Търгът за продажба на градската "Чифте баня" в Кюстендил, който предизвика серия протести в последните месеци и беше насрочен за днес, не се състоя, съобщи Радио-Благоевград. Причината за това е липсата на кандидати, подали оферти за участието си в наддаването. Против продажбата на банята пред Общинската администрация днес се състоя и протест, свикан от партия "Атака", към който се присъединиха и граждани.

Недоволните поставиха пред сградата на общинската администрация корито и тас, за да илюстрират несъгласието си с продажбата. "Имаме чувството, че всичко в този град вече е изкарано на продан", казаха участници в протеста. Следващият ден, определен за провеждане на втори търг, е след 20 дни. За да проследи как ще премине продажбата в Кюстендил дойде и депутатът Мая Манолова.

Тези дни се разбра, че кюстендилци са против продажбата на тази сграда, каза Манолова. Тя даде пример със словенски град и възстановената му изцяло стара баня, с европейско финансиране. "Аз поемам ангажимент като народен представител от Кюстендил да получим европейско финансиране за реконструкция на банята", каза Манолова.

Общинската "Чифте баня" в Кюстендил е построена преди повече от един век от общинската управа, с идеята Кюстендил да се превърне в балнеоложки център от европейски тип.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във