Параграф22 Daily

§22 Новини

Туристите по Черноморието протестират срещу долнокачествената храна, шума и отношението

Туристите по нашето Черноморие най-много се оплакват от храната. Тя е най-голям проблем при ол-инклузив пакетите, които се търсят все повече и повече. "Проблемът е, че ако туристите са били на ол-инклузив в Турцияq например, je очакват същото качество на храната и тук. А при такъв слаб сезон, когато и хотелът не е пълен, да се поддържа качество и съответно ниска цена, е невъзможно", отбеляза Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори пред btv.

Според него второто нещо, от което се оплакват туристите, това е шумът. "Не е задължително да е от дискотека, при едно плътно застрояване, каквото има по нашето Черноморие, рискът е много голям. На времето сме предлагали много добри условия за туристите, сега вече не можем да ги предложим, най-вече заради презастрояването", посочи Попов.

Третата група оплаквания по думите му идва от отношението към летуващите.- Като даде пример с израелските туристки."Независимо кой е прав, достатъчно е, че клипът се върти по израелската телевизия – това ще срине реномето на всичко", смята още Димитър Попов.

За случая с агресията към израелските туристи, Игнат Арсенов от Комисията за защита на потребителите отбеляза, че това е криминално деяние и вече са сигнализирани всички институции, които са направили проверка. „Туристите трябва да знаят, че те имат права, така че винаги могат да получат защита", каза той. Много е странно, че имаме спад на туристи и празни хотели, а в случая имаме дублиране на стаи, коментира и Димитър Попов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във