Параграф22 Daily

§22 Новини

Турски гражданин е обвиняем за незаконно превеждане през границата на двама чужденци

Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство А.К., на 50 г., турски гражданин, за  това, че на 3 октомври 2020 г., през ГКПП - Капитан Андреево – шосе, превел през границата на страната от Република Турция в Република България двама чужди граждани без разрешение на надлежните органи. За превеждането е използван товарен автомобил, марка „Волво“.

До момента е установено, че А.К работел като шофьор на товарен автомобил, марка „Волво“, и извършвал курсове от Турция до Холандия. Двама чужди граждани искали да отидат до Германия, но тъй като нямали необходимите документи, за да напуснат легално Турция, се свързали с каналджия, който да им помогне.  Той им обяснил, че щели да пътуват нелегално с камион.

На 2 октомври 2020  г. вечерта, двамата чужди граждани, заедно с каналджията, тръгнали с кола от Истанбул, като се отбили по страничен път. Там бил спрял камионът, управляван от А.К.  Водачът стоял до кабината на колата. Двамата чужденци се приближили. Шофьорът им посочил да се качат в кабината на товарния автомобил и да се скрият на специално място зад седалките. На 3 октомври 2020 г. при извършена проверка от граничните полицаи на ГКПП - Капитан Андреево било установено, че А.К превозвал двама чужди гражданин без необходимите документи за пътуване.

Под ръководството на Районна прокуратура - Свиленград се извършват активни действия по разследването. Обвиняемият А.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление  на наблюдаващия прокурор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във