Параграф22 Daily

§22 Новини

Убиецът от Катуница получи 18 години затвор

Пловдивският апелативен съд увеличи с една година наказанието на Симеон Йосифов, който прегази и уби 19-годишния Ангел Петров от Катуница при размириците в селото миналата година.


Така той ще изтърпи присъда от 18 години затвор, вместо наложената му по-рано от пловдивския окръжен съд присъда от 17 години лишаване от свобода.nbsp; Съдът отнема в полза на държавата лекия автомобил Форд Транзит като средство, послужило за извършване на умишлено престъпление.


55-годишният Йосифов е признат за виновен, че при транспортно произшествие умишлено е убил момчето на 23 септември миналата година. Според съда вината на шофьора е доказана по безспорен начин от свидетелските показания, както и от съдебно-медицинската и авто-техническата експертиза по делото.Смъртта на Ангел през септември миналата година предизвика саморазправа между българи и роми вдигна на крак през десетки полицаи, а разярени жители на селото щурмуваха имоти на Цар Киро. При сблъсъците между жители на селото и приближени на Рашков пострадаха двама местни и трима полицаи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във