Параграф22 Daily

§22 Новини

Убийството в Борисовата градина май е инцидентно

Убийството на 16-годишния Георги, извършено посред Борисовата градина в София, е по-скоро инцидентно, непланирано дело, най-вероятно на връстник на жертвата. Това заяви в ефира на “Здравей, България” по Нова ТВ криминалният психолог Росен Йорданов. „Изводите, че извършителят може да е жена, защото е нанесъл един удар и веднага е избягал са напълно спекулативни. За да се направи обективен профил са необходими много повече данни”, заяви той.

„Използването на хладно оръжие създава по-голяма близост между жертвата и извършителя и съответно повече емоции. Те могат да възникнат ситуативно, могат да са възникнали в кратък период преди престъплението, но така или иначе прилича повече на инцидентно престъпление, отколкото на планирано такова”, е мнението на психолога.„В случая отново виждаме един стар проблем, който се случва за пореден път, това е да се изнасят подробности за престъплението”, коментира Йораднов. Той беше категоричен, че изнасянето на информация за разследването само забавя разкриването на самоличността на палача. "В случая трябва да се използва знанието на виновния – да останат факти, които са известни само на извършителя и на полицията”, коментира Йорданов.

"Подробности като тази, че животът на Георги е отнет с един удар или в коя посока е избягал убиецът, могат само да му помогнат да си изгради алиби", каза още психологът.  Според него не е сигурно дали извършителят на престъплението би убил отново, но определено е човек с хулигански наклонности.

„Това, че носи нож, е свързано със стила му на живот – има по-авантюристичен подход, няма сериозна работа или статут и вероятно принадлежи към някаква общност”, каза още експертът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във