Параграф22 Daily

§22 Новини

Убитата в Ново село Тина Роуз работила в Хонконг в адвокатска кантора Clifford Chance

Убитата преди броени дни във великотърновското Ново село англичанка е имала успешна 17-годишна кариера в най-добрата международна адвокатска кантора Clifford Chance. Семейството на Тина Роуз е съкрушено от смъртта и, като нейният баща Тони урежда документите си, за да може да пътува до България и да уреди репатрирането на тялото. Това пише „Дейли мейл“.

Преди да заживее у нас, работата отвежда Тина Роуз в Хонконг. След пенсионирането си тя решава коренно да промени живота си. Залага на спокойствието, а България - и особено районът около Велико Търново, я впечатляват. Така Тина се заселва в Ново село и се отдава на фермерство. В последната си публикация в LinkedIn англичанката споделя, че е щастлива от това, което прави и се чувства страхотно. Местните хора в ново село разказват, че Тина отглеждала прасета и дори ги учела да рисуват.

Животът на англичанката обаче е брутално отнет на 17 февруари, когато 26-годишният горнооряховчанин Денислав К.Р. - от Горна Оряховица, безработен и неосъждан, който я убива с удар с лопата. Причина е ревност и вероятно несподелени чувства. Старши инспектор Петър Петров и кметът на Ново село Христо Христов заловиха извършителя на зверското престъпление, докато се опитвал да изкопае яма, в която да зарови трупа на Роуз.

Обвиняемият за убийството е с наложена мярка „задържане под стража“. 26-годишният Денислав сам настоял пред Окръжния съд в старата столица да остане в ареста, защото имал страхове и опасения от линч заради стореното. На задържаният е повдигнато обвинение по чл.116 от НК за убийство, за което го грози наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във