Параграф22 Daily

§22 Новини

Убити полицаи, взети заложници в австрийски град

Мъж уби двама полицаи и шофьор на линейка в австрийския град Анаберг, след което се барикадира в селскостопанска постройка, съобщи вестник Дер Щандарт. Говорителят на полицията Карл-Хайнц Грундбьок съобщи още, че вероятно трети полицай да е пленник на стрелеца, предаде пък БТА.


От вътрешното министерство на Австрия са наложили върху случая информационно затъмнение. Официално австрийската полиция потвърди, че трима души са простреляни, но не бе съобщено дали са починали, за да не получава престъпникът информация чрез медиите.


Местен полицай, пожелал анонимност, каза за АП по телефона, че бойци от специални части са обкръжили фермата, където се укрива престъпникът. Австрийските власти обаче са изпратили и танкове, които да обкръжат постройката, в която е убиецът.


По предварителна информация стрелецът е 55-годишен бракониер, който побягнал при наближаването на полицаи, после застрелял боец от австрийската специална част Кобра, а след това друг полицай и шофьор на кола за бърза помощ.


Според местния сайт salzburg24.at обаче мъжът е застрелял двама полицаи, ранил е други двама и е открил огън по линейка, която била изпратена след първите изстрели. При обстрела на линейката е починал шофьорът на линейката, който е изпълнявал и функциите на санитар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във