Параграф22 Daily

§22 Новини

Участник в телефонни измами е задържан при спецоперация

В хода на проведена от МВР операция е задържан жител на с. Боров дол, обл. Сливен, участник в схема за телефонни измами. Той е заловен в Сливен в момент на получаване на парите от извършена същия ден измама. Става дума за сумата от около 7700 лева, донесени от възрастна жена от с. Гавраилово, обл. Сливен.

Според събраните първоначални данни мъжът е изпълнявал ролята на куриер/муле в престъпната схема. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Сливен. При проведените действия по разследването са намерени и иззети мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи, свързани с престъпната дейност на мъжа.

Установена е съпричастност на задържания към още три измами, извършени в периода 23 септември - 14 октомври т.г. на територията на Плевенска и Благоевградска области на обща стойност над 50 000 лева.

Задържаният е привлечен като обвиняем по досъдебното производство на РУ-Сливен и е задържан за срок до 72 часа, като днес предстои да бъде поискано от съда да му бъде наложена постоянна мярка за „Задържане под стража“.

Работата по случая продължава под надзора на районните прокуратури в Сливен и Никопол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във