Параграф22 Daily

§22 Новини

Учат митничари да ловят трафиканти на птици

Митническите служители се обучават за противодействие на трафика на диви животни. Това ще стане на 18 и 19 септември, когатоnbsp; в София по инициатива на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) ще се проведе семинар на тема bdquo;Предотвратяване на трафика на диви животниrdquo;. Целта на обучението е да запознае служители на Агенция Митници с престъпленията срещу дивата природа и по-специално трафика и незаконната търговия със защитени видове.


Семинарът се осъществява в рамките на проекта на БДЗП LIFE+ Опазване на царския орел и ловния сокол, съфинансиран от Европейската комисия.Основен лектор на събитието ще бъде водещият английски експерт Гай Кларк, ръководител в Британската гранична агенция и звеното й на Летище Хийтроу. Гай Кларк е водил десетки обучения по цял свят на тази тема и сега по покана на БДЗП ще участва в обучението за представителите на българските митници.


Търговията на защитени видове се регулира от Вашингтонска конвенция по международната търговия със застрашени видове на дивата флора и фауна, известна като конвенцията CITES. Тя е приета през 1973 г., а България я ратифицира на 12 декември 1990 г.nbsp; Над 33 000 различни вида растения и животни попадат в полезрението на Конвенцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във