Параграф22 Daily

§22 Новини

Ученици и полицаи от ОДМВР-Кърджали със съвместна акция по безопасно движение

Близо 25 ученици от ЕГ „Христо Ботев“ се включиха в превантивна кампания по безопасност на движението като младежки пешеходни патрули. Акцията се проведе днес в Кърджали, на пешеходни пътеки на три рискови кръстовища в областния град – до ЕГ „Христо Ботев“, до СУ „Йордан Йовков“ и до СУ „Отец Паисий“.

Инициативата бе осъществена съвместно със служители на Пътна и Териториална полиция от ОДМВР - Кърджали по проект „Информиран и активен“ на Министерството на младежта  и спорта и с подкрепата на ДА „Безопасност на движението по пътищата“. Всички доброволци бяха облечени в светлоотразителни жилетки – за да привлекат вниманието на хората към начинанието. В акцията се включиха и заместник-председателят на ДА „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева, областният управител на Кърджали Никола Чанев, директорът на ОДМВР - Кърджали старши комисар Атанас Илков, координаторът на проекта за Кърджали  Веселина Юрукова.

В хода на извършваните проверки на водачи младежките пешеходни патрули раздаваха брошури за безопасно движение и стикери за коли „Пусни мигача“. Проверени бяха 27 водачи на моторни превозни средства. Констатирани бяха 10 нарушения на ЗДвП  и за тях - съставени 6 акта и 4 фиша. Най-често срещаното нарушение се оказа непоставен обезопасителен колан както от водачи, така и от пътници. В хода на акция беше задържан шофьор, извършил нарушение на бул. “Беломорски“, в района на ЕГ „Христо Ботев“. При съставянето на акт 23-годишният мъж пречил съзнателно на полицейските служители, след което е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали.

Материалите по случая ще бъдат внесени в съда за налагане на административно наказание по Указа за борба с дребното хулиганство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във