Параграф22 Daily

§22 Новини

Ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ - Пловдив и обвинители от РП-Пловдив участваха в дискусия по Образователната програма на ВСС

Ученици от Средно училище „Св. Климент Охридски“ в гр. Пловдив и прокурори от Районна прокуратура-Пловдив участваха в правна дискусия по Образователната програма на Висшия съдебен съвет – „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Заключителната проява за учебната 2018/2019 г. се проведе в края на миналата седмица в Заседателната зала на Прокуратурата в гр. Пловдив.

В нея участваха 60 ученици от 8 до 11 клас от СУ „Св. Климент Охридски“ и магистратите – Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив, Румяна Зайкова-Калеева, заместник районен прокурор, както и прокурорите Бригита Байрякова, Цонка Кичева, Бойка Лулчева, Стоян Павлов, Божидар Елкин, Васил Янев и Здравко Алендаров. Магистратите дискутираха с учениците  за ролята на прокуратурата в съдебната власт, за правата на пострадалите от престъпления и по други правни теми.

Всички ученици получиха Удостоверение за участие в Образователната програма, Конституция на Република България и други награди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във