Параграф22 Daily

§22 Новини

Учение за реагиране при ПТП се проведе в Търговище

Участие в учението взеха служители на ОДМВР- Търговище,  РДПБЗН, Център за спешна медицинска помощ, доброволци от БЧК и  от доброволното формирование за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации към община Търговище.

Заложената цел бе тестване на ĸoopдинaцията и взaимoдeйcтвиe мeждy ĸoмпeтeнтнитe opгaни зa peaгиpaнe пpи ΠTΠ c пocтpaдaли, ĸaĸтo и пoддъpжaнe нa ycтoйчиви вpъзĸи зa oпepaтивнo yвeдoмявaнe и своевременен oбмeн нa инфopмaция мeждy тяx.

Сценарият включваше верижна катастрофа на три автомобила – товарен, бус и лек автомобил, пътуващи в посока Варна, след като един от автомобили след като единият прави опит за обратен завой, неправилно изпреварване и неспазване на дистанция между моторните превозни средства при движение. От удара има няколко пострадали, част от които – тежко. Налага се намесата на противопожарен автомобил за аварийно-спасителни дейности за извличане и евакуиране на пътувалите в едната кола, екипи на „Спешна помощ“ откарват ранените в лечебно заведение.

След приключване на неотложните действия е извършен оглед на местопроизшествието от дежурно-оперативна група в областната дирекция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във