Параграф22 Daily

§22 Новини

Учителката обирджийка потъна в дългове, намери спасение във Франция

Учителката по български език и литература Поля Даскалова, която през 2010 г. обра банка с пистолет-играчка, за да си погаси задълженията, отново е потънала в дългове, пишат вестниците днес. От фирма за бързи кредити са я погнали и я издирват, за да си приберат дължимите пари. Това се случва само дни, след като филмът „Урок”, създаден по историята на педагожката, грабна голямата награда на „София филм фест” за най-добра кинопродукция.

Лентата разказва за живота на 42-годишната жена с безупречна репутация от град Славяново край Плевен. На 15 март, преди пет години, тя нахлу с маска на лицето и с пистолет-играчка в ръка в клон на банка и прибра 20 000 лева. Прибегнала до грабежа, защото със съпруга й Свилен имали неизплатени сметки, кредите и задължения.

За деянието си получи 18 месеца условна присъда. Броени седмици след изтичане на наказанието Поля заминава да живее със семейството си във Франция. Установява се в градчето Шамбеле. Макар че е на 42-години, скоро е станала баба, разказват бивши колежки на Поля. Никой обаче не знае какво работи Поля във Франция, но не била учителка.

Днес Поля не поддържа контакти в никого от Славяново, а къщата й в хълмистата част на града е празна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във