Параграф22 Weekly

§22 Новини

Учителки се сбиха в детска градина в Кърджали

С образувано досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда е приключил скандал между две учителки в детска градина в Кърджали. Случаят е от 25 март, но регионалният пресцентър на МВР съобщи за него едва днес.


За него не са информирани до днес нито началникът на Инспектората по образованието Сашка Тръпкова, нито зам.-кметът Елисавета Кехайова. Инцидентът е в детска градина "Здравец" в квартал "Гледка" и причината е повече от незначителна, заяви директорът Димитрина Стефанова.


"Няколко от учителките се занимаваха с инсталиране на софтуер за интерактивна дъска. Една от колежките обаче помислила, че се провежда обучение и решила, че е игнорирана. Тя е на около 52 г., как е кипнала така, че се е нахвърлила върху по-младата, не зная. Много неприятно е в деня на Благовещение да се случи подобно нещо", коментира Стефанова.


Едната участничка в ръкопашната схватка се оплаквала от болки в ръката, другата имала одрасквания. Инициаторката на побоя с инициали М.Д. се е снабдила с болничен лист за трудова злополука, но впоследствие документът не е бил признат в НОИ.


"Единственото добро е, че са се сбили на входа на сградата, а не пред очите на децата. И двете учителки М.Д. и С.Р. ще отнесат дисциплинарни наказания за срамната си постъпка, това е недопустимо както според правилника, така и според етичния и трудовия кодекси", заяви директорката Стефанова. За още една женска битка съобщиха днес от полицията. 27-годишната С.М. е била задържана в РУП в Момчилград снощи в 18 ч. заради нанесен побой на 52-годишна.


Час по-рано в центъра на село Биволяне двете жени се скарали и по-младата нанесла удари с пръчка по главата на опонентката си. До боя се стигнало заради претенциите на едната за дадена назаем сума пари, която набедената длъжница отрича да е получавала. Материалите по случая ще бъдат внесени в съда по Указа за борба с дребното хулиганство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във