Параграф22 Daily

§22 Новини

Учредиха във Велико Търново структура на сдружение „Българска военнополицейска асоциация“

Официално откриха териториална структура на сдружение „Българска военнополицейска асоциация“ във Велико Търново в четвъртък. Домакин на събитието бе Военният клуб в старата столица. 12 нови членове от региона се присъединиха към организацията и получиха значки и делегатски карти лично от председателя на формированието ген. Иван Мечков и зам.-председателя полк. Радослав Христов.

За председател на търновската структура бе определен полк. Стефан Калчев, собственик на частна охранителна фирма. Сред новите съмишленици на сдружението са кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев, онкохирургът с 40-годишен стаж Петьо Атанасов, Орлин Филипов – бивш полиций, Тодор Кършев – ловец, и други. Любопитно е, че в сдружението се включват и две дами. Едната от тях е доц. д-р Златка Мирчева – преподавател по физика в НВУ „Васил Левски“. Желание за присъединяване към формированието е проявил и градоначалникът на Велико Търново инж. Даниел Панов.

„Това е паметно събитие за нас. Вярвам, че ще останем в историята и се надявам да вършим много велики дела, които са по силите ни“, заяви полк. Калчев. Участниците в сдружение „Българска военнополицейска асоциация” извършват дейността си изцяло на доброволни начала. Тя обединява симпатизанти, бивши и настоящи служители на служба „Военна полиция“.

Основава се на професионалния интерес на членовете за укрепване отбранителните способности на Република България и военнопатриотичното възпитание и подготовка на населението и младежта. Една от целите й да подпомага своите членове, които са изпаднали в беда и безизходица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във