Параграф22 Daily

§22 Новини

Удариха канал за нелегални шофьорски книжки в Перник

Пернишки полицаи задържаха шестима, замесени в престъпна схема за канал на нелегални шофьорски книжки. Четирима кандидат-шофьори с чужди документи и двама инструктори заловиха служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник. Акцията е проведена преди три дни със съдействието на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Перник. Групата е наблюдавана продължително време.

За 24 часа са били задържани 23-годишният С.Б., връстникът му Г.К., 46-годишният Х.Д. и В.А. (27 г.), всички от столицата. Четиримата се явили на изпит за шофьорски курс с чужди документи за самоличност. Все още не е ясно къде са изработени фалшивите лични карти със снимки на четиримата, а данни на други лица. Задържани са и двамата инструктори – 54-годишният Н.И. и 34-годишният И.Г. от София, които представяли кандидат шофьорите пред изпитната комисия. 46-годишният Х.Д и 27-гошният В.А са криминално проявени, познати с кражби и наркотични вещества.

Акцията е проведена под надзора на Районната прокуратура в областния град. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във