Параграф22 Weekly

§22 Новини

Удариха шамар на журналист и го арестуваха

Полицаи са обиждали и са ударили шамар на главния редактор на варненския отдел на Topnovini.bg Георги Александров. Той бил задържан в петък вечерта и му било повдигнато обвинение за "хулиганство и обида към властта", съобщиха от сайта. Александров бил във варненско заведение с приятели. Малко преди полунощ му станало лошо. Дошла линейка и екип на полицията.


Журналистът помолил да го закарат до "спешното", защото все още се чувствал зле. Александров разказва, че полицаите го нарекли "клошар" и се държали арогантно с него. Той им казал, че ще се обади на директора на полицията Чавдар Нанков, за да му каже как се държат подчинените му полицаи с гражданите.


Един от униформените му ударил шамар с думите: "Ще видиш ти на кого ще се обаждаш! Сега ще ти спретнем едно дело и ще видиш!"


Полицаите поставили белезници на журналиста и го отвели в ареста на Първо районно управление. Там бил съблечен гол за проверка за наркотици. Такива не били открити.


От 0.30 ч. до 12 ч. в събота Александров нямал възможност да се обади по телефона. След това успял да позвъни на колежка.


Журналистът бил освободен едва след пристигането на адвокат.


Според говорителката на МВР в града Ивана Милева "пациентът е задържан, защото е реагирал бурно на полицаите, дошли да съдействат на лекаря, който ги повикал".

Facebook logo
Бъдете с нас и във