Параграф22 Daily

§22 Новини

Удариха със солени актове няколко врачански фирми

Служители на регионалната инспекция по околната среда и водите удариха със солени актове собствениците на няколко врачански фирми, научи агенция BulNews. През миналия месец екоинспекторите са проверили 94 обекта, като на 4 от тях са съставили актове заради допуснати замърсявания. За периода е издадено и едно наказателно постановление на стойност 1 000 лева, а събраните суми от минали глоби са били 2 020 лева.

През отчетния период са дадени 15 предписания и са извършени 8 проверки по постъпили в инспекцията жалби и сигнали. Единият акт е съставен на фирма заради изливане на „неразтворени вещества“ във водоем. Акт е получил и бизнесмен, който складирал отпадъци на площадка, на която не било разрешено. Други двама врачански предприемачи изгорели защото не предоставили на екоинспекторите поисканата им информация.

От екоинспекцията допълват, че през октомври окончателно са приключили дейностите по препакетиране, почистване и извозване на препаратите за растителна защита с изтекъл срок на годност. Те бяха складирани в местността „Пискавец“. Извозени и предадени за обезвреждане са 203 818.2 кг. отпадъци от препарати за растителна защита.

Facebook logo
Бъдете с нас и във