Параграф22 Weekly

§22 Новини

Удължиха проверката в ДАНС по случая "Христо Бисеров"

Удължен е срокът за проверката в ДАНС за това има ли изтичане на информация по случая с Христо Бисеров, съобщи пред журналисти Владимир Писанчев, председател на Държавна агенция "Национална сигурност"(ДАНС), след изслушване във Временната анкетна комисия за Христо Бисеров.


"Бяха ми зададени въпроси, във връзка с работата по случая "Христо Бисеров". Само че аз нямаше какво да коментирам, защото ние сме си свършили работата. Всичко е предадено на прокуратурата. Оттук нататък нямам право на никакъв коментар", обясни Писанчев.


По думите му, има проверка за съмненията за изтичане на информация от ДАНС. "От много места, би могло да има теч, но няма да коментирам. Проверката се оказа сложна, удължили сме срока. Ще докладваме на когото трябва, когато трябва. Веднага след случаите образувахме такава проверка", каза още той.


По думите му, проверката обхваща много хора, и затова срокът й е удължен. Проверката не обхваща прокуратурата. По този случай нямаме отстранени хора. По други случаи обаче има. Съществува специален отдел в агенцията, който разследва изтичане на информация. За съжаление имаме такива случаи, но се справяме с тях, заключи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във