Параграф22 Daily

§22 Новини

Украински снаряд разруши руски граничен пункт

Снаряд, изстрелян от украинска територия, е унищожил пост на граничната охрана в Ростовска област, съобщиха световните агенции. Разпространен е видеозапис, на който се виждат останките от граничния пункт в Ростовска област.

Според информацията снаряд, изстрелян от Украйна в 9:50 часа, е поразил граничен пост в Ростовска област на около 150 метра от руско-украинската граница. Сградата е напълно разрушена, няма пострадали. Видеото показва структура, разкъсана от експлозията с отломки около нея, и макар и падналото, но оцеляло държавно знаме на Русия.

От ФСБ съобщиха, че няма жертви, сапьори работят на място. Мястото на служба на граничарите в Ростовска област, разрушено в резултат на обстрела, се намира в близост до село Щербаково, Неклиновски район, съобщиха за ТАСС в пресслужбата на регионалния граничен отдел на ФСБ на Русия. „Най-близкото населено място до разрушената точка на обслужване е село Щербаково, район Неклиновски“, каза представител на отдела.

Според източник на ТАСС в правоохранителните органи на Ростовска област, на 7-10 километра от мястото, където е паднал снарядът, се води интензивна битка.

Видеото у на адрес: https://twitter.com/i/status/1495703230969483267

Facebook logo
Бъдете с нас и във