Параграф22 Daily

§22 Новини

Украйнски войници обкръжиха база на "Десен сектор"

Войници от 25-та и 95-та десантни бригади на украинските въоръжени сили са обкръжили с бронетехника и тежко въоръжение база на крайнодясното движение „Десен сектор", съобщават украински медии. Лидерът на "Десен сектор" Дмитро Ярош е заповядал на всички подразделения на организацията да не предават оръжието си.

Крайнодясната партия отскоро стана формално част от въоръжените сили на страната. От своя сайт "Десен сектор" призова украинските военни да не изпълняват заповедите на командирите си.

"Създадена е ситуацията, когато властта, преследвайки своите меркантилни интереси и неясни договорености с врага, се опитва да унищожи "Десния сектор". Обръщам се към командирите на бойците на Въоръжените сили на Украйна с призива да не изпълняват престъпните заповеди на командването. Да се изправим заедно срещу престъпните заповеди на властта така, както сме се изправили срещу външния враг", гласи обръщението на командира на доброволческия корпус на организацията Андрей Стемпицки.

По-рано организацията обяви, че ще организира протести акции пред президентството и призова да се проведат подобни протести пред местните органи на властта из цялата страна.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във