Параграф22 Daily

§22 Новини

Унищожиха ментета на Митница Свиленград

2 270 фалшиви емблеми за автомобили бяха унищожени днес под контрола на Митница Свиленград. Чрез механично натрошаване бяха унищожени емблеми, имитиращи тези на марките „Фолксваген", „Сеат" и „Хонда. Чрез натрошаване бяха унищожени и 876 парфюми и тоалетни води, незаконно носещи защитените имена на световноизвестните марки „Paco Raban", „Nina Rici", „Calvin Klein", „D&G". В процедурата бяха включени и 173 текстилни изделия, имитации на популярни марки. Мъжки ризи, пуловери, тениски и дънки, с логото на „Tommy Hilfiger", „Gucci", „Polo", „Armani" и „Lacoste" бяха нарязани с машина.

Имитациите са задържани от митническите инспектори на МП Капитан Андреево при опити да бъдат пренесени в нарушение на Европейски регламент № 608/2013  относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения.

За задържането са уведомени представителите на правопритежателите на световноизвестните марки,  които са установили, че стоките са фалшиви и са взели решение за унищожаването им.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във