Параграф22 Daily

§22 Новини

Ъпгрейдът до Windows 10 ще бъде безплатен и за пиратите

Водещият в света софтуерен производител – американската компания Microsoft съобщи, че ще обяви пълна амнистия на всички софтуерни пирати като им предостави напълно безплатно и лицензно чисто обновление до новата операционна система Windows 10. Това е съобщил вице-президентът на компанията по операционните системи Тери Майерсън, съобщава британската информационна агенция Reuters.

Майерсън е посочил, че компанията ще обнови до Windows 10 всички версии на своята операционна система, стига хардуерът на потребителите да отговаря на системните изисквания на новата операционна система и независимо дали потребителите ползват легално или нелегално копие. За това как ще се процедира с обновяването на пиратските копия, представителят на Microsoft не е съобщил. Тази акция ще бъде насочена на първо място към потребителите от Китай.

По-рано софтуерният гигант от Редмънт съобщи, че финалната версия на Windows 10 ще бъде достъпна още през лятото на 2015 г., а не както се е планирало по-рано – през  есента на тази година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във