Параграф22 Weekly

§22 Новини

Уплашен вложител вдигна на крак полицията в руски град

Въоръжен мъж в град Белгород, на около 40 км от руско-украинската граница, изправи полицията на крак, след като бе съобщено, че е взел трима заложници и иска да му бъде изплатен откуп от 23 млн. рубли (около 700 хил. долара). 


Информацията за инцидента постъпила в полицията около 10,45 ч московско време (09,45 българско). Веднага след това е бил създаден оперативен щаб, а училището, което се намира близо до банката, е било евакуирано.


След тричасови преговори с полицията нападателят е предал оръжието си, което било ловно, и е задържан, съобщи ИТАР-ТАСС. Мъжът дори ще получи исканата сума от 23 млн. рубли, която е равна на размера на влога му в „Западна банка“, съобщиха от главното управление на вътрешното министерство. 


Според говорител на регионалната полиция мъжът е имал намерение тази сутрин да изтегли влога си от банката и е „реагирал емоционално“ на новината, че финансовата институция, чийто лиценз беше отнет днес от руската централна банка, вече не работи с клиенти. 


Тримата служители на банката, за които се смяташе, че са държани като заложници, всъщност са останали на работните си места, без да бъдат заплашвани и в офиса е царяла спокойна обстановка, стана ясно от изявленията на регионалния полицейски говорител. 


Мъжът е задържан за доизясняване на случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във