Параграф22 Weekly

§22 Новини

US банкери искат обяснения от властите в САЩ за санкциите против Русия

Американският финансов конгломерат JP Morgan Chase ще направи всичко възможно за да получи удовлетворяващи го разяснения от властите в САЩ защо са въведени санкции срещу Русия като отговор на присъединяването на Крим към руската федерация, съобщава информационната агенция ИТАР-ТАСС като се позовава прес-службата на трезора.


"Като всяка американска финансова институция, осъществяваща операции по цял свят, ние се подчиняваме на конкретни регулационни изисквания. Ние ще продължим да търсим удовлетворяващо ни обяснение от правителството на САЩ за това как да се реализират въведените по-рано от него санкции", отбелязват от банката в нейния прес-релийз.


По-рано Министерството на външните работи на Русия определи като "абсолютно неприемливо, противозаконно и абсурдно" решението на банка JP Morgan Chase да блокира превод от посолството на Русия в казахстанската столица Астана към застрахователната компания ОАО "СОГАЗ". Според руското външнополитическо ведомство, банката JP Morgan Chase е блокирала този паричен превод заради антируските санкции, въведени от САЩ след присъединяването на Крим към Русия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във