Параграф22 Daily

§22 Новини

US съдия определи туитове на Мъск за сваляне на Tesla от борсата като неверни

Федерален съдия в САЩ постанови, че съобщенията на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск в Twitter от 2018 г., свързани с твърдението, че е осигурил финансиране за сваляне на концерна от борсата, са неверни, съобщава Ройтерс, позовавайки се на съдебни документи.

Инвеститори в Tesla заведоха дело срещу милиардера заради подвеждаща информация в неговите туитове, съобщава Investor.bg. От документите става ясно, че съдът е взел решение на 1 април, според което туитовете на Мъск от 2018 г. са „неверни и подвеждащи“. Съдията по делото е приел, че „той е действал безразсъдно, когато е направил тези съобщения с ясното съзнание“, че информацията е невярна.

Инвеститорите в производителя на електрически автомобили поискаха съдията Едуард Чен да блокира опитите на предприемача да "представя противоречиви и неверни твърдения" по отношения на туитовете от 2018 г.
В четвъртък (14 април) Мъск заяви, че действително е бил осигурил финансиране, за да свали Tesla от фондовата борса през 2018 г. Той се споразумя с Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) относно този въпрос, след като регулаторът обяви, че твърденията му са неверни. Мъск плати съответната глоба и се съгласи адвокат на SEC да преглежда съобщенията му в Twitter, преди да бъдат публикувани.

Тези проблеми ще бъдат в центъра на съдебния процес през май, в който инвеститорите търсят обезщетение заради подвеждащите туитове.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във