Параграф22 Daily

§22 Новини

US туристки съдят заведение в Гърция. За две напитки и чиния раци платили 520 евро

Две американски туристки ще съдят гръцки плажен бар, след като им поиска повече от 500 евро за две напитки и чиния с раци. Бренда Моултън и нейната 19-годишна дъщеря Кайлеа се разхождат по плажа Платис Гиалос в Миконос, когато викач на заведението DK Oyster Bar ги примамил да седнат там.

Според тях сметката им е надписана. "Служител на един от ресторантите в Платис Гиалос скочи пред нас и започна упорито да казва: "Седнете тук! Седнете тук!", разказва Моултън пред гръцкия вестник θEMA.

Двете дами си поръчват по едно мохито и чиния щипки от раци, за които получават сметка от 520,80 евро - с добавен "задължителен бакшиш от 80 евро, което прави цената общо 600 евро. Моултън казва, че е отказала да плати сметката, казвайки на персонала, че "две мохито и две щипки от раци не могат да струват 600 евро". Тя твърди, че служител на ресторанта след това започнал да я заплашва, заявявайки, че няма да може да се върне обратно в САЩ, ако откаже да плати. "Тогава ми каза: "Ще се обадя в полицията. Тук ще те задържат и няма да се върнеш в родината си. Лесно можем да намерим къде живеете", цитира тя.

По принуда туристките плащат сметката и напускат ресторанта, но прекарват известно време отвън, предупреждавайки другите посетители на плажа за „измамата“, която са преживели. Моултън разказва, че "шефът" на ресторанта излязъл бесен и се приближи към тях в заплашително настроение. Сега двете туристки предприемат съдебни действия срещу DK Oyster Bar.

Адвокатът на Бренда Моултън, Маризана Кикири, казва, че клиентите й са получили заплахи и несправедливо отношение от ресторанта. Платис Гиалос е известен със своите скъпи луксозни хотели и ресторанти (готвачът Нусрет “Салт Бае” Гьокче има ресторант там) и разказите на туристи за кражби в района са широко разпространени.

В едно скорошно ревю на DK Oyster Bar се казва, че "напористият сервитьор ще ви подведе с по-висока сметка... и ще ви заплаши да я платите", а друг гласи: "Сметката беше над 400 евро за няколко лошо приготвени напитки". През 2019 г. друг американски турист остана шокиран, след като му представиха сметка от €836 за малко калмари и бири в същия ресторант.

През май американската туристка Шерил Ламфер разказа пред Daily Mail, че тя и нейните приятели са били таксувани от 1640 долара за две основни ястия, салата и малко хляб - като персоналът на ресторанта утроява размера на порциите и казва, че рекламираните цени на "ястието" са на килограм. Тя твърди, че групата е била отдалечена от други клиенти и сплашена да плати сметката с карта.

"Всеки мъж в ресторанта стана и ни заобиколиха, имаше поне петима. Беше много, много страшна ситуация, защото бяхме шест жени, заобиколени от петима мъже. Трябва да добавя, че всички бяха облечени в черно. Ситуацията изглеждаше гангстерски", разказва тя.

Дори се появи уебсайт, посветен на предупреждаването на туристите за бара – на DKOysterScam.com предишните гости пресъздават изживяването си в ресторанта, казвайки, че "сервитьорите са обучени да ви притискат да поръчате" и че менютата "показват цена за грам което обърква туристите".

DK Oyster Bar не отговоря на две искания за коментар от The Independent.

Facebook logo
Бъдете с нас и във