Параграф22 Daily

§22 Новини

Условна присъда за зависим от хазарта за неправомерно ползване на чужда банкова карта

Подсъдимият Д.С., на 35 години, имал зависимост към хазарт. Предпочитал интернет сайта www.pokerstars.bg. През лятото на 2017 г. изпитвал парични затруднения и решил, при всяка възможност, да претърсва личните вещи на колегите си с цел да намери оставени банкови карти, да запише данните им и да залага, използвайки тези данни.

​В изпълнение на замисъла си, през август 2017 г. той успял да се сдобие с номера, датата на валидност и CVC кода на кредитна карта, издадена от СИБАНК, с титуляр пострадалият Д. И. През периода 6 - 16 август 2017 г., в Девня, Д.С. шесткратно успял да заложи чрез тази банкова карта общата сума от 214 лв. (два пъти по 20 лв., веднъж 24 лв. и три пъти по 50 лв.), както и за извърши 12 неуспешни опита за залагане на различни суми в посочения сайт. Така осъществил състава на престъпление по чл.249 ал.1предл.2 вр. чл.26 ал.1 от НК, за което бил предаден на съд.

В рамките на съдебното производство, Д. С. признал вината си и чрез своя защитник постигнал споразумение с прокуратурата, което е одобрено. Наложеното му наказание, с отчитане на чистото му съдебно минало, е лишаване от свобода за срок от осем месеца, чието изтърпяване е отложено с три годишен изпитателен срок и глоба в размер на 214 лв.

Одобреното от съда споразумение не подлежи на обжалване или протест. То има правната стойност на влязла в сила присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във