Параграф22 Daily

§22 Новини

Успех на Франция: 98% от болните от корона вирус са се възстановили

Френският министър на здравеопазването Оливие Веран предупреди, че лекарствата, съдържащи нестероидни противовъзпалителни средства като например ибупрофен и кортизон, могат да влошат състоянието на болните с коронавирус.

Такива са например много често използваните Нурофен и Диклофенак (той се съдържа в лекарствата срещу мускулни болки като Волтарен). При температура да се ползват само лекарства, съдържащи парацетамол без да се превишават предписаните дози, съобщава в "Фигаро", цитиран от световните медии.

Здравните служители посочват, че е известно, че противовъзпалителните лекарства представляват риск за хората с инфекциозни заболявания, тъй като са склонни да намаляват реакцията на имунната система на организма.

Министерството на здравеопазването препоръчва на пациентите парацетамол, защото „той ще намали треската, без да противодейства на възпалението“.

Жан-Луи Монтаструк, ръководител на фармакологията в болница в Тулуза, каза за радио RTL: „Противовъзпалителните лекарства увеличават риска от усложнения, когато има треска или инфекция.“

Френското здравно министерство съобщи в петък вечерта, че броят на случаите с коронавирус в страната се е увеличил с 800 за 24 часа. Веран заяви, че има 3 661 потвърдени случая и 79 с летален край. От болните 154 души са в интензивно отделение.

На своя брифинг Веран каза, че разпространението на вируса е „бързо и реално“, но 98% от болните са се възстановили.

 Училищата са затворени в цялата страна, което означава, че 12,4 милиона ученици ще останат у дома. От тях ще се очаква да следят националните учебни програми по интернет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във