Параграф22 Daily

§22 Новини

Успешна реализация на МВР срещу наркоразпространението в Бургас

900 г. марихуана и крупна парична сума са иззети при специализирана полицейска операция, осъществена от криминалисти на ОДМВР-Бургас и колегите им от Първо и Пето Районно управление, под ръководството на Бургаската окръжна прокуратура. В рамките на операцията, в полицейския арест за срок до 24 часа, са задържани трима мъже - на 30, 32 и 35 години, криминално проявени- двама от тях и осъждани.

Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които претърсване и изземване на три адреса, обитавани от бургазлиите. В апартамент,  обитаван от 35- годишния, криминалистите открили близо 50 грама марихуана и две везни, а от жилището на 30-годишния рецидивист - близо 850 г марихуана, множество везни, гриндер, вакуумираща машина, найлонови пликове за пакетиране и сума в размер на 32 000 лв. /вероятно придобита от престъпната дейност/.

Двамата мъже  са привлечени в качеството на обвиняеми по чл.354 А ал.1 от НК, наложена им е мярка за неотклонение  «задържане под стража» за срок до 72 часа.

Работата по цялостно документиране на случая продължава под наблюдението на прокуратурата в рамките на образуваното досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във