Параграф22 Daily

§22 Новини

Установен е и е задържан извършител на грабеж на испански гражданин

Районна прокуратура – Монтана води разследване по образувано досъдебно производство за извършен грабеж на мъж в с. Лехчево – престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

Около 23 ч. на 22.05.2020 г., гражданинът на Испания Ф.М. бил нападнат в дома си в с. Лехчево. Били му нанесени удари с юмруци по лицето, с чаша по главата и с парче дърво по тялото. Мъжът бил заплашван да не казва на никого, като в противен случай щял да е „със счупени крака“. След това му били отнети парична сума в размер на 5 000 лева, велосипед и две SIM карти за мобилен телефон.

Сигналът за случилото се пострадалият подал два дни по-късно – на 24.05.2020 г. След проведените действия по разследване извършителят на престъплението е бил установен и задържан – В.Б., живуща в същото село. Жената е била привлечена в качеството на обвиняем и с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Монтана задържана за срок до 72 часа.

Пострадалият Ф.М. е бил прегледан от лекар, който е установил наранявания – синини в областта на очите, порезна повърхностна рана на челото и натъртвания на гърба. Назначена е съдебно-медицинска експертиза.

Обвиняемата В.Б. е предала доброволно част от отнетата парична сума. Предстои съдът да разгледа искането на Районна прокуратура – Монтана за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на грабежа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във