Параграф22 Daily

§22 Новини

Уважиха протест на СГП срещу домашния арест на разследван за наркотрафик

Състав на Софийския апелативен съд уважи протеста на Софийска градска прокуратура срещу определението на първоинстанционния съд, който е наложил мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо обвиняемия Ж. М. Срещу обвиняемия сръбски гражданин е било образувано екстрадиционно производство след постъпило искане от Департамента по правосъдие на САЩ за временно задържане. Компетентният чуждестранен орган е предоставил необходимите документи, в това число заповед за арест, издадена от Районния федерален съд за Южния окръг на Ню Йорк, както и относно обвиненията срещу Ж.М. за извършени от него престъпления – трафик на хероин и разпространение на наркотични вещества.

Софийският апелативен съд прие доводите на държавното обвинение, че с налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ ще бъдат постигнати целите на екстрадиционното производство.

Понастоящем обвиняемият Ж.М. е обявен за общодържавно издирване, тъй като е напуснал адреса си и се е укрил след наложената му от Софийски градски съд мярка за неотклонение „домашен арест“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във