Параграф22 Daily

§22 Новини

Увеличиха присъдите на двама от осъдените по делото „Еврохолидейз” бизнесмени

Пловдивският окръжен съд увеличи присъдите на двама по делото за измама с екскурзии от сайт за колективно пазаруване, съобщават от регионалната магистратура - Пловдив. Подсъдими са трима мъже, мамили с обещание за евтини екскурзии на Малдивите и остров Корфу. Скандалът се разрази през 2011 г., когато се разбра, че пловдивската фирма „Еврохолидейз" е измамила над 200 души. Потърпевши са били хора в десетки градове - от Пловдив, Димитровград, Пазарджик, София, Дупница, Павликени, Бургас, Варна, Стара Загора, Сливен, Казанлък, Слънчев бряг, Перник, Севлиево, Ботевград, Дупница, Търговище, Хасково, Русе и Шумен. Сред потърпевшите има бивши вече депутати, висши полицаи, лекари и адвокати. От тях обвиняемите прибрали близо 266 хиляди лева.

На 23 май миналата година съдът призна тримата мъже за виновни и наложи общо 11 години затвор.

Пловдивският окръжен съд сега увеличи наказанието на Венелин Качаков с шест месеца и така окончателната му присъда е в размер на четири години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Наказанието на Георги Пасев също е увеличено с шест месеца и така окончателната му присъда е в размер на четири години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

От Съдебната палата посочват, че третият подсъдим по делото Георги Христов е бил осъден от Пловдивския районен съд на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Неговата присъда не е била протестирана от прокуратурата и е влязла в сила.

Решението не подлежи на обжалване.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във