Параграф22 Daily

§22 Новини

Уволнената шефка на Агенцията по инвестиции непрестанно се оплаква

Уволнената шефка на Агенцията по инвестиции Десислава Трифонова, за която се разбра, че е вземала колосално висока заплата, продължава да занимава обществото със своето освобождаване. Тази сутрин тя заяви по bTV, че приема уволнението си като реваншизъм. Не била разбрала и мотивите за него, оплака се тя: "Уволнението се случва без предупреждение. В мотивите пише - прекратяване на договора без предизвестие от органа по назначение. Министър Кирил Петков не ме извика и не каза за проблема. Той влезе и каза да се махам“, каза още освободената от поста.

Тя е назначена на поста от бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов. "Имам 10-годишен опит в публичната администрация. Работила съм в различни ведомства и в МС. Била съм Началник на отдел в ДФ „Земеделие“ в Министерство на финансите съм работила“, обясни Десислава Трифонова.

Тя заяви, че няма да търси правата си по съдебен път, но заяви, че е имала големи успехи за 5 месеца. "Нормално е, когато си заемал определена публична позиция и я напускаш, да има разочарование, но когато става въпрос за ефективност в администрацията не са нужни мотиви съгласно чл. 19а на Закона за администрацията". Това каза в коментар по случая за Агенция „Фокус“ директорът на Българската агенция за инвестиции. „Бях поканен от новия министър, за да продължа там, където съм работил повече от 5 години. Министърът има за основен свой приоритет привличането на инвестиции и търси ефективност за краткия мандат на това правителство“, обясни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във