Параграф22 Daily

§22 Новини

Уволняват служителя, държал се грубо с молдовски гражданин на Дунав мост

Издадена е заповед за уволнението на служителя на националното тол управление, който се държи грубо при скандал с молдовски гражданин на границата при Дунав мост - това обяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Той представи резултатите от възложената от него проверка за обстоятелствата около инцидента и за цялостната организация на пътни такси на ГКПП Дунав мост - Русе: "На първо място е установено от взетите писмени обяснения от служителите, които са били на смяна този ден, че е извършено недопустимо дисциплинарно нарушение, което не само нарушава всички норми и правила, но и, за съжаление, опетнява образа на министерството, на администрацията изобщо, оттам и на България като цяло. Няма в този доклад данни за това, пари от централния бюджет да са отклонявани към джобове от какъвто и да е характер. Още повече, и го пояснявам допълнително, че нито един от служителите в тол управлението, не получава пари в кеш".

Молдовският гражданин е подал сигнал за инцидента на 25-и октомври, а самият скандал е станал на 22-ри октомври, уточни Караджов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във