Параграф22 Daily

§22 Новини

Уволниха дисциплинарно полицай, близък на Данчо Катаджията

Уволниха дисциплинарно полицай, близък с Йордан Петков, станал по-известен като Данчо Катаджията от Ловеч. В края на седмицата полицаят Иван Иванов от ловешката „Пътна полиция“ е отстранен от длъжност.

Стана ясно, че Петков е в близки отношения с колегата си Иванов. Двамата участват и в скандалния клип със свалянето на номерата на семейство в Луковит. Иван Иванов също разполага с няколко имота, които не са на негово име. По непотвърдена информация се занимавал с контрабанда на цигари.

Уволнението на Иванов е заради заплахи към един от участниците в разследването на NOVA - Николай Панайотов. През февруари потърпевшият разказа в ефира на „Здравей, България”, че болтове на автомобила му били развити. Мъжът е подал жалба, веднага след като автомонтьори установили проблема. По-късно Панайотов получил телефонно обаждане от Иван Иванов. Все още обаче Йордан Петков не е отстранен от длъжност официално със заповед на министъра на МВР.

От 21 февруари Данчо Катаджията е под домашен арест. Той е разследван за принуда, данъчни престъпления, търговия с влияние и други престъпления. Показан бе високият стандарт на живот на Данчо Катаджията, както и бизнесът, който върти в Ловеч и съседни села, въпреки че това не му е позволено, защото заема длъжност на полицай.

Facebook logo
Бъдете с нас и във