Параграф22 Daily

§22 Новини

Уволниха рецепционистката от врачанската болница, която си бърка кафето, докато умира жена

Светкавични мерки са предприети след потресаващия клип във Фейсбук, на който се вижда как 44-годишна жена умира пред очите на рецепционистка на Спешното във Враца. Трагедията се разиграва и пред погледа на детето ѝ. Жената е чакала около 40 минути, но помощ не е дошла. „Принудиха служителката от регистратурата на Спешното във Враца да напусне работа“, съобщава BulNews.

Сестрата от регистратурата е дала обяснения и е заявила, че е спазила правилата. Тя съжалява и признава, че не е реагирала адекватно. От управата на болницата съобщиха, че поведението на тяхната служителка е недопустимо. Загубено е ценно време за реакция и реанимация. Жената е била с тежка белодробна емболия и лекарите не са успели да я върнат към живота. От болницата допълнват, че тяхната служителка ще бъде уволнена, а малко след това тя сама е подала молба за напускане.

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова възложи на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ проверка по случая с починалата 43-годишна жена в МБАЛ „Христо Ботев“, Враца. Проверени ще бъдат както Центърът за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град. РЗИ Враца също ще влезе на проверка в МБАЛ „Христо Ботев“.

Министърът на здравеопазването проведе разговор с директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев, който информира за всички известни до момента факти и обстоятелства по случая и за предприетите в тази връзка действия.

Случаят се разследва от прокуратурата.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във