Параграф22 Daily

§22 Новини

В Англия осъдиха един за скандала „Нюз ъф дъ Уърлд"

Бившият редактор на изданието "Нюз ъф дъ Уърлд" и бивш говорител на премиера Камерън - Анди Коулсън, беше признат за виновен от лондонски съд по обвинения в незаконно шпиониране и в подслушване на телефони и имейли на стотици британци в търсене на сензационни новини, съобщава британската информационна корпорация ВВС. Присъдата ще бъде обявена по-късно, а 46-годишният Коулсън е единственият осъден. Другите подсъдими бяха признати за невинни, вкл. бившият редактор на медията Ребека Брукс.


Анди Коулсън и Ребека Брукс бяха основните действащи лица в скандала с подслушваните гласови пощи на елита в Обединеното кралство. Всичките седем човека, привлечени като обвинаеми по делото, отричаха вината си до края на процеса.


Свръхемоционална след обявеното на решението на съда, Брукс бе изведена от съдебната зала след продължилия 138 дни процес.


Скандалът с подслушванията във вестника, който е собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок, се разрази във Великобритания през 2011 г., след което Мърдок бе принуден да закрие изданието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във