Параграф22 Daily

§22 Новини

В ареста остава хърватин, издирван от турските власти за контрабанда на наркотици

Съдът е уважил искане на Окръжна прокуратура – София за определяне на мярка за неотклонение „временно задържане за срок до 40 дни“ спрямо гражданина на Хърватия И.М. То е било внесено в съда в изпълнение на постановление, получено от Върховна касационна прокуратура относно процедурата по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест.

Мъжът е издирван от Интерпол Анкара с цел арест и екстрадиция. Искането за временното му задържане е изпратено от съдебните власти на Република Турция във връзка с извършено от него престъпление - контрабанда на наркотици.

Около 5 ч. на 02.03.2020 г., на границата при ГКПП „Капъкуле“, хърватският гражданин изоставил товарен автомобил с прикачено полуремарке. При проверката му турските митнически власти открили в него 523 828 грама екстази и 50 946 грама Fenastin.

Деянието, за което И. М. се издирва, представлява престъпление и по Наказателния кодекс на Република България – чл. 242, ал. 2 и е наказуемо с лишаване от свобода не по – малко от една година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във