Параграф22 Daily

§22 Новини

В България управлява организираната престъпност

В България управлява организираната престъпност, в Румъния съдебната система е зависима, а в Унгария правителството ограничава основни права на гражданите, твърди в свой коментар за германското издание Франкфуртер нойе пресе Сузане Кийдинг. Статията й се позовава на констатации от последните доклади на Европейската комисия, отбелязвайки, че евроекспертите редовно установяват хроничните дефицити на Румъния, България и Унгария, а наскоро и при хърватите.


През 2008 г. ЕК замрази 800 милиона евро помощи за България. По-късно парите бяха освободени. На всичко отгоре, проблемните държави имат много добра представа за уникалния си потенциал за изнудване - много важни решения в рамките на ЕС изискват консенсус. Така санкциите могат лесно да се превърнат в разменна монета, пише изданието.


Кийдинг отбелязва като най-сериозен проблем неспособността на Европа да си вземе поуки, посочвайки, че Черна гора и Сърбия вече са кандидатки за присъединяване, а в не много далечно бъдеще следва Албания.Без структурни реформи, това е още една крачка към ръба на неефективността, подчертава в коментара си германският журналист.

Facebook logo
Бъдете с нас и във