Параграф22 Daily

§22 Новини

В Бургас обезвредиха изоставен съмнителен куфар

Изоставен куфар с лични вещи стресна полицията в Бургас. Сигналът е получен около 05.13 часа тази сутрин от случаен гражданин, като районът своевременно е бил отцепен. Куфарът е бил оставен до кошче за отпадъци в района на бургаските улици ”Александровска” и "Любен Каравелов”. Районът бил незабавно отцепен от екипи на полицията, на място пристигнали пожарникари, спешни медици, както и специализиран екип за обезвреждане на взривни устройства.

Предприети са действия по осъществяване на контролиран взрив, извършен в 08.20 ч. от служители на ГДЖСОБТ-МВР. След взривяването на куфара е установено, че в него има само лични вещи - зарядни за мобилни устройства, детски играчки и дрехи и други дребни вещи. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са видеозаписи от камери, разположени в района, разпитани са свидетели.

Процесуално-следствените действия по случая продължават под прякото ръководство и наблюдение на бургаска окръжна прокуратура. Полицията ще прегледа записите от охранителните камери, за да установи собствеността върху куфара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във