Параграф22 Daily

§22 Новини

В Бургас отложиха дело за смърт при катастрофа

Окръжен съд-Бургас не даде ход на наказателно дело срещу Петър Филипов за непредпазливо причиняване на смърт при автомобилна катастрофа, съобщиха от пресцентъра на регионалната магистратура. Констатирано бе, че не е изтекъл изискуемият от закона седем дневен срок за връчване на копие от обвинителния акт преди първото съдебно заседание, за да може подсъдимият да се запознае с обвинението и да организира защитата си. Филипов е получил обвинителния акт на 14 април чрез своята съпруга. Той е обвинен в това, че на 1 юни 2013 г., в около 1.00 часа, в Община Несебър, град Несебър, на прав участък от пътно двулентово платно, свързващо село Равда с град Несебър, пред хотели „Соул Несебър палас” и „Соул Несебър бей” и при управление на лек автомобил „Ауди” S8, е нарушил правилата за движение по пътищата, като е допуснал ПТП с движещия се в насрещното движение автомобил „Сеат” Ибиза с водач 45-годишна жена, и по непредпазливост е причинил смъртта й.

Според обвинителния акт, деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда промила, а именно 1,80 - едно цяло и осемдесет на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза. Съдът определи делото да бъде разгледано утре с цел да бъдат запазени процесуалните права на подсъдимия.

Съдебният състав обърна внимание и на факта, че Филипов е бил търсен многократно на посочения от него адрес, за да му бъде връчено в срок копие от обвинителния акт. Всички свидетели и вещи лица, които се явиха днес бяха призовани отново за утрешното съдебно заседание. Като частен обвинител в процеса бе конституирана дъщерята на пострадалата.

Тя не пожела да предяви граждански иск за причинени неимуществени вреди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във