Параграф22 Weekly

§22 Новини

В Бургас отложиха за април слушането на СРС по делото „Гранити”

Служебна ангажираност на защитник на подсъдим, стана причина да бъде отложено днешното съдебно заседание по наказателното дело за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов през 2008 г., съобщиха от пресцентъра на бургаската магистратура.


В съдебната зала не се яви адвокатът, упълномощен от подсъдимия Стоян Петров, след като предишният му защитник отказа да го представлява, поради разминавания в защитната им линия. Петров представи молба от новозначения си адвокат, делото да бъде отложено, за да се запознае с материалите по него и да организират защитната им теза.


Съдебното заседание днес бе насрочено за изслушване на веществените доказателствени средства, събрани чрез специални разузнавателни средства. Предстои запознаване на страните с материалите от 120 диска.


Окръжен съд - Бургас прецени, че не следва да бъде даден ход на делото, за да не се наруши правото на защита на подсъдимия и го отложи. Съдът определи четири дати през месец април и май, в които участниците в процеса трябва да проучат веществените доказателствени средства и да направят искания за събиране на други доказателства.


В съдебната зала присъстваха също подсъдимите Стоян Колев, Нено Стоянов и Галин Костов. Съдът докладва получено от ОД на МВР endash Бургас писмо, с което се уведомява, че подсъдимият Станислав Михайлов все още не е открит.


Процесът ще продължи на 14 април.

Facebook logo
Бъдете с нас и във